Vacsora közben is találhatunk munkát a segítségükkel

Étterembe járni szerintem most már egyáltalán nem olyan nagy dolog, mint annak idején. Hiszen annyi lehetőség van már olyan étkezésre, ami olcsó, de minőségben sem marad el, hogy sokszor jobban kijövünk belőle, mintha otthon főznénk. Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy semmi sem tudja utánozni az otthon készített ételek varianciáját és szeretetét. Az éttermekben mindig az a különös érzés fog el, hogy ki vagyok szolgálva. Tehát csak egy vagyok az ezer másik vendég közül, akiknek fáradt, alulfizetett szakácsok főznek.

Ez pedig egy nagyon sajnálatos fejlemény, mivel az éttermek kultúrája lehetne sokkal barátibb is. Ha azonban az embernek volt akár csak egy vendéglátós ismerőse is, akkor biztosan tudja, hogy milyen fárasztó és embertelen körülmények között zajlik ez a munka. Néha persze én is eljárok éttermekbe, de sokkal szívesebben töltök el egy estét otthon, barátok között.

Meg hát az is igaz, hogy mostanában annyira nem álltam jól anyagilag, hogy csak úgy minden este étterembe menjek. Ez a helyzet azonban szerencsére megváltozott azóta, hogy rátaláltam a Topiwork oldalára. Alapból mindig is érdekelt a hostess diákmunka és úgy gondoltam, hogy az iskola mellett ennél jobb lehetőségem nem is lehetett volna soha a pénzkeresésre. A probléma csak az volt, hogy nem volt összekötő emberem.

Az interneten keresgélve hostess diákmunka kapcsán, nemsokára a Topiwork oldalára kerültem, ami már első ránézésre nagyon megtetszett. Nem azért, mert olyan csicsás lett volna az oldal, hanem mert annyira letisztult volt. A Topiwork csapatánál nincs mellébeszélés, ami egy rendkívül hasznos szempont, ha munkakeresésről van szó. A kezdőlapon el tudjuk érni a legfontosabb funkciót, mégpedig a diákmunka keresőt.

Nagyon egyszerű egyébként ezt is használni. Megadhatjuk azt, hogy milyen városokban keresünk munkát és azt is, hogy milyen kategóriában. Ha azonban már van konkrét ötletünk, mint nekem a hostess diákmunka, akkor elég csak beírnunk a megnevezést és rögtön megnézhetjük, hogy található-e náluk ennek megfelelő lehetőség. A keresésem sikeres volt és nemsokára el is kezdhettem olvasni a hostess diákmunka részleteit.

Megtörténhet azonban az, hogy csak körülbelül vagyunk tisztában azzal, hogy mit szeretnénk dolgozni. Ha te is ilyen helyzetben vagy, akkor használd a kategóriák rendszerét! Hiszen ez segít abban, hogy kicsit átlássa az ember, hogy mégis milyen munkák közül válogathat. Ha például fizikai munka érdekel, akkor ennek is van egy külön részlege és nem kell végigmenned több tucat, oda nem illő álláshirdetésen, mire megtalálod azt, ami neked jó.

De térjünk vissza a hostess diákmunkára. Alapból minden álláshoz és ehhez is egy részletes, mindenre kitérő leírást kapunk. A legnagyobb meglepetés természetesen az volt, hogy a bérezést is feltüntették. Örültem, hogy mielőtt meghoztam a döntésemet, mindent át tudtam nézni és nem csak vakon kellett leadnom a jelentkezésemet. Mielőtt azonban ez megtörténhetett volna, még gyorsan felregisztráltam az oldalra. Ez sem fog többet igénybe venni pár percnél, amiért nagyon hálás voltam.

Persze még csak ekkor jött a Topiwork legnagyobb próbája, de ezt is sikeresen kiállta. Mivel pár napon belül felkerestek és meg is kaptam az állást. Alig bírtam elhinni, hogy a hónapok reménytelen keresése itt ilyen egyszerűen véget érhet. A hostess diákmunka kapcsán nem lehet semmi panaszom és a Topiwork mindig segít, ha valami kérdésem, vagy problémám lenne. Minden munkát kereső diáknak szívből ajánlom őket!