Vacsora közben az autószerelésről beszélgettünk a barátokkal

Az egykori munkatársaimmal, akik azóta is barátaim, rendszeresen összeülünk egy-egy vacsorára, ebédre. Nyáron pedig igyekszünk legalább egy hosszú hétvégét együtt tölteni, de ide már a családot is visszük.

A vacsora nagyon jó alkalom arra, hogy felfedezzük a szűkebb és tágabb környezetünk éttermeit és ezek a gasztronómiai élmények igen maradandóak tudnak lenni. De nyilván nem ez a fő cél, hogy finomakat együnk, hanem hogy együtt legyünk.

Legutóbb az autószerelés jött szóba, már nem is emlékszem, hogy hogyan. A lényeg, hogy szóba került a MetaAutoszerviz.

A MetaAutoszerviz Budapesten, a 19. kerületben van, és számos szolgáltatással várják az ügyfeleket. Legyen szó gyakorlatilag bármiről, itt készséggel állnak rendelkezésre. Profi szakemberek, akik megbízható munkát végeznek. Akik ügyfélközpontúak és az általuk végzett munkára garanciát vállalnak. De hogy melyek is ezek a szakterületek?

A MetaAutoszerviz vállalja a kuplung javítását, cseréjét. A kuplung hibája könnye észrevehető, az autó ilyenkor rángat, a kuplung nem emel ki. Ha ezt tapasztaljuk, érdemes felkeresni egy szervizt.

A lengéscsillapító és rugó is kopó alkatrésznek számítanak, tehát lehet arra számítani, hogy előbb-utóbb meghibásodnak, elkopnak és eljön a csere ideje. Ha a lengéscsillapító folyik, ha a rugó eltört ha az autó a kanyarban instabil, eljött a csere ideje. Ehhez a MetaAutoszerviz speciális eszközöket használ.

Ettől gyakoribb feladat az olajcsere. Ezt évente javasolt elvégezni, illetve akkor, amikor az autó jelzi. Ez évjárattól, típustól függően változik. Sokan úgy vannak vele, hogy inkább hamarabb cseréltetik ki az olajat, mások pedig elhanyagolják a cserét. Pedig ezzel nagyon rosszul is lehet járni.

A motorolaj részt vesz a hűtésben és a kenésben is. A fő feladata ugyan a kopó alkatrészek kenése, de a hűtésben is igen nagy szerepet játszik. És mivel a fém alkatrészek közötti súrlódást csökkenti, óhatatlanul fém forgácsokkal, részecskékkel telik meg egy idő után. Az olajnak továbbá van egy természetes fogyása is, ami miatt nem kell aggódnunk, amíg nem ölt nagyobb méreteket. Ha az autónk alatt olajfolyást tapasztalunk, akkor valóban irány egy szerviz.

A MetaAutoszerviz olajcserében is profi munkát végez. Az olaj egy idő után besűrűsödik, iszaposodik, megtelik kosszal, porral. Így logikus, hogy nem tudja ellátni a feladatát, tehát a kenés és a hűtés sem lesz az igazi. Ha nem cseréltetjük ki az olajat, amikor kell, akkor az autó motorja akár károsodhat is. Ennek a javítása pedig – már amennyiben lehetséges – az egekbe is szökhet, már ami a költségeket illeti.

Na de nézzük, hogy mi is van még. A MetaAutoszerviz vállalja a vezérlés cseréjét és szervizelését is. Amikor valaki vesz egy használt autót, azt szokták javasolni, hogy cseréltesse ki a vezérlést, de egyébként erre bizonyos kilométer megtétele után amúgy is szükség lesz.

A MetaAutoszerviz egy megbízható szerviz, ahol profi szakemberek végeznek profi munkát. Örülök, hogy a vacsorán szóba került ez a téma, mert így már én is nyugodtabb vagyok, hogy tudom, hogy ha valami történik az autómmal, kihez fordulhatok.