Szülinapi vacsorán terveztük meg a csapatépítőt

Szerencsés vagyok, mert egy olyan munkahelyen dolgozom, ahol nagyon családias a hangulat. Éppen ezért, ha valakinek születésnapja vagy névnapja van, mindig megünnepeljük közösen, mert nem egy multinacionális vállalatról van szó. Nemrég éppen a főnökünknek volt a születésnapja, ezért úgy döntöttünk, foglalunk egy asztalt közösen, hogy megünnepeljük.

Nagyon jó hangulatban telt a vacsora az étteremben, ahol korábban még én sem jártam. Az a különlegessége, hogy a régi idők hangulatát idézi, nekem is teljesen a gyerekkoromat juttatta eszembe. A nagyszüleim konyhájában terjengtek régen hasonló illatok, és a berendezés is olyan volt, mint ebben az étteremben. Ennek megfelelően az ételek is ezt a hangulatot igyekeznek megteremteni, tehát tudni lehet, hogy nem egy reformkonyháról van szó. Azonban minden étel, amit kóstoltunk, mennyei volt.

Ahogy a vacsora felett beszélgettünk, szóba került az éves csapatépítő megrendezése, amely lassan esedékes volt. Tanakodtunk, mi lenne a megfelelő helyszín, mert abban mindannyian egyetértettünk, hogy nem a megszokottat szeretnénk ezúttal, hanem valami mást. Eddig mindig túrázni mentünk, viszont mivel nyáron szoktuk ezt megtartani, nem volt a legszerencsésebb választás a túl nagy meleg miatt. Ekkor állt elő az egyik kollégám a legjobb ötlettel, amit mindannyian támogattunk.

Elmondta, hogy a felesége munkahelyén az emberek csapatépítő gyanánt a Balatonra szoktak menni vitorlázni. Egyöntetűen tetszett mindenkinek ez az opció, így kértük, hogy osszon meg velünk további részleteket erről a programról.

Számos lehetőség közül lehet választani, attól függően, hogy mit szeretnénk. Mivel egyikünk sem rendelkezik professzionális vitorlázási ismeretekkel, mindenképpen azt szerettük volna, ha olyan programot választhatunk, ahol van egy szakértő, aki a segítségünkre van. Szerencsére a vállalat nagyon rugalmas, igényeink szerint tudják módosítani a választott programot, illetve ki is lehet hagyni elemeket, ha ezt szeretnénk.

Szerencsére rendelkeztek 8 – 10 fő befogadására alkalmas vitorlás hajóval, ami nekünk pont ideális volt, mert 10-en akartunk részt venni a csapatépítő tréningen. Egy nagyon izgalmas programot választottunk: élményvitorlázást túlparti ebéddel és borkóstolóval. Ez utóbbinak azért örültünk, mert a főnökünk köztudottan nagy borszerető ember, így biztosak voltunk benne, hogy értékelni fogja, hogy ezt a bortúrát az ő kedvéért választottuk be a csapatépítőnk programjai közé. A vitorlázás központi kikötője Siófok, ami nekünk pont ideális volt.

Tisztában voltunk vele, hogy előfordulhat az is, hogy az időjárási viszontagságok miatt meghiúsul a tervezett vitorlázás. Emiatt kellett választani egy B tervet, de ez sem okozott gondot, mert nagyon sok lehetőség közül lehet dönteni aszerint, kinek mi tetszik a legjobban. Bár a B változat is nagyon tetszett mindenkinek, azért reméltük, hogy sikerül a vitorlázást lebonyolítanunk.

Szerencsére amikor eljött a csapatépítő tréning napja, az időjárás nekünk kedvezett, és nem kellett lemondanunk erről a különleges vízi élményről. A kapitányunk, aki a hajót irányította, nagyon kedves és vicces volt, így még jobban feldobta az amúgy is felhőtlen hangulatú kirándulást. A Balaton – parti városok, amiket az út során láttunk, gyönyörűek voltak, fantasztikus ételeket kóstolhattunk meg. Bár én magam nem vagyok nagy borszakértő, mégis nekem is egy nagyon jó, maradandó élményt adott a bortúra. Amit azt hiszem mondanom sem kell, a főnökünk odáig volt és vissza attól, hogy külön miatta szerveztünk egy bortúrát.

Ezek a tapasztalatok alapján bátran tudom mindenkinek ajánlani a vitorlázást, hiszen remekül összehozza a munkahelyi kollégákat. Ráadásul nem egy szokványos program, így mindenkinek tud új élményt nyújtani.