Születésnapi vacsora

A családommal nagyon szeretünk étterembe járni. Van ennek számunkra egy különleges jelentősége. Úgy gondoljuk, hogy amikor étteremben eszünk, akkor sokkal jobban együtt tudunk lenni, sokkal inkább tudunk figyelni a másikra, mint egyébként. Ez pedig egy nagyon banális okból kifolyólag van így: az étteremben elénk rakják az ételt, és amíg várjuk, hogy kihozzák, addig is beszélgetünk, együtt vagyunk. Az elfogyasztása után pedig nem kell egyikünknek sem házigazdaként azon aggódni, hogy mennyi mosogatnivaló lesz, és el kell tüntetni a romokat. Nem, ilyenkor száz százalékig egymásé a figyelmünk. Nem kell az elkészítéssel sem szenvedni, hiszen azt sem lehet együtt csinálni teljesen; nagy a család, nem állhatunk mindannyian ott a konyhában.

Az éttermezésekhez nekem kedves emlékek kötődnek. Van egy hely, ahova szeretünk járni, de azért igyekszünk váltogatni is és néha új helyeket is kipróbálni, mert vagyunk a családból néhányan, akik nagyon vevők vagyunk az új hullámos gasztróra. Vannak persze sima vasárnapi helyeink, ahol húslevest kérünk nagy közös tálban, utána pedig rántott húst eszünk tört burgonyával, ahogy illik. A különleges alkalmakhoz viszont különleges hely, és különleges étel is dukál.

Nemrég az unokahúgom 10. születésnapját szerettük volna megünnepelni, amihez találtunk is egy szuper éttermet: a bátyám már járt ott, így bátran ajánlotta. Le is adtuk a foglalást úgy szerényen 20 főre. Szerettük volna, ha tökéletes ez az este, és jól érzi magát a kis Berta a testvérei, unokatestvéreivel és másod unokatestvéreivel, mi felnőttek pedig úgy terveztük, a háttérben maradunk.

A foglalást én intéztem, és megemlítettem, hogy ez bizony egy 10. születésnap lesz, úgyhogy legyen minden tökéletes! A pincér, aki a foglalást intézte nagyon kedves volt, és elmondta, hogy születésnapokra vannak különböző szolgáltatásaik, amiket fel tudnak ajánlani. Például a cukrászséf által elkészített csokoládé torta. Ezt kértem is, hiszen mindenki szereti és Berta biztos örülni fog, ha meglátja majd rajta a “Berta 10” feliratot. A srác azt is említette, hogy az este folyamán lesz néhány pincér, akik csak a mi asztalunkra fognak figyelni. Ez nagyon figyelmes, gondoltam, hiszen egy ekkora társaságnál azért már tényleg nem árt, ha valaki észben tartja az ételallergiákat meg az ilyesmiket.

Az eseményre mindannyian kicsit előbb érkeztünk, mint az ünnepelt, így el tudtunk helyezkedni a köszöntéshez. Hatalmas volt az öröm, mikor meglátott bennünket, és rájött, hogy itt ma bizony őt fogjuk ünnepelni! A vacsorára ugyanis egy szombati napon került sor, Berta szülinapja pedig már csütörtökön volt, így azt hihette, nem is lesz semmi felhajtás.

Már amikor beléptünk az étterembe, a pincérek nagyon kedvesen fogadtak, és megmutatták a helyünket az étterem egyik végében. Bemutatkozott a két pincérünk is, és nem fogjátok elhinni, mit viseltek! Boldog születésnapot feliratú pólót! Szerintem ez egy nagyon aranyos gesztus, mellesleg olyasvalami, amit mi nem is kértünk. Nem vártuk el, hogy ezt a születésnapot kezeljék különlegesként, ők mégis megtették kérés nélkül, ami rendkívül figyelmes. Berta teljesen el volt ájulva, hogy még a személyzet is őt ünnepli és az ő kedvéért feszít ilyen menő pólóban! Hiába, azért szereti ha körülötte forog a világ. De majd kinövi. Mind kinőttük.

Az este folyamán meg is kérdeztem az egyik pincért, hogy hol lehet ilyen jópofa pólót kapni. Szívélyesen elmesélte, hogy ezt ők bizony rendelték, mégpedig a LOLmarkt.hu nevű webshopról. Itt egyedi, feliratos pólókat lehet kapni, illetve készíttetni. Azt nyomnak rá a pólódra, amit csak szeretnél! Hatalmas a választék, csak az ilyen ünnepi pólókból, szülinapos darabokból van vagy 15 fajta. Nem beszélve a különböző színvariációkról!

póló

Megkértem a pincérsrácot, hogy írja fel nekem a webshop nevét, mert másnapra el fogom felejteni – hiába, azért a felnőtteknek is lecsúszott a “zsúr” alatt némi bor meg pezsgő. Meg is kaptam a pincércetlire felfirkantott webcímet, mellette pedig állt egy telefonszám, és a srác neve – Ádám. Nagyon zavarba jöttem, mikor átadta, de szerencsére hamar le is szerelt, mennie kellett, dolga volt. Igazából egész este szemeztünk, de azt gondoltam, biztos csak a bortól érzem azt, hogy ő is figyel engem, nem csak én őt. Nagyon kedves és helyes srác volt, leste minden kívánságunkat.

Az este tehát a lehető legtökéletesebben alakult. Berta nagyon hálás volt, megköszönte mindenkinek a szuper “bulit”, ahogy ő mondta. Persze az elmaradhatatlan családi fotót is el kellett készíteni. Szerencsére ehhez már volt eszem, és Ádámot kértem meg, hogy lőjön rólunk pár képet, amit persze örömmel meg is tett. Mikor elindultunk az étteremből, azért még megkérdezte, meg van-e a cetlim. Hát hogyne lett volna meg!

Ádámnak három nap múlva írtam is egy SMS-t a nevemmel, és hogy én voltam a lány az étteremből. Szigorúan betartottam a 3 napos szabályt, nem akartam nyomulni! Ezután elkezdtünk beszélgetni, és nagyon jól kijöttünk. Pár hétig randizgattunk, és úgy éreztem, egy hihetetlenül jó lelkű, szuper srácot ismertem meg. Vártam, hogy megkérdezi-e, hogy összejövünk-e, de erre egy ideig nem került sor. Majd az egyik randinkon ingben jelent meg. Ezt alapvetően furcsának találtam mert elég laza a stílusa, nem láttam azelőtt ingben soha. Elmentünk vacsorázni, nagyon jól éreztük magunkat, majd egyszercsak azt mondta, hogy nagyon melege van, kigombolja az inget. Ez olyan jól sikerült, hogy végig kibontotta az inget, ami alatt nem más volt, mint egy feliratos póló, amin az állt, hogy “Leszel a barátnőm?”. Teljesen elaléltam. Azt mondta, azért csináltatta ezt a pólót a LOLmarkt-nál, mert a póló dolog volt, ami miatt végülis elkezdtünk beszélgetni annak idején az étteremben, Berta születésnapján. És tényleg! Addig nem mertem megszólítani, ő pedig nyilván nem szólíthatott meg: illetlen lett volna pincérként rányomulnia a vendégre. Szóval a póló adott ürügyet ahhoz, hogy beszélhessek vele, és ő ennek nagyon megörült, mert attól félt, el fogok tűnni, és soha többé nem lát. Természetesen igent mondtam, és nagyon örültem! Annyira vicces és romantikus volt egyben az egész, pont olyan, mint Ádám.

A pólórendelés egyébként azóta kicsit a fétisünkké vált. A “Leszel a barátnőm?” feliratú pólót ugye úgy csináltatta külön, egyedi mintával, ilyen felirat nem létezett a LOLmarkt.hu-n. Amikor páros pólót akartunk csináltatni, akkor viszont rájöttünk, hogy több, mint 30 féle feliratból és mintából választhatunk! Nehéz döntés volt, de végül a sakkfigurásnál döntöttünk: King és Queen. Az a jó ezekben a pólókban, hogy jó minőségá pamutból vannak, nem egyszer használatos darabok. Simán lehet őket mosni mosógépben, és sokéig megtartják a mintát, csak a nagyon nagy kiterjedésű mintáknál kell esetleg figyelni. Én mindig kifordítva mosom és úgy kevésbé dörzsölődik és kopik.

Vicces, és kicsit még mindig nem tudom elhinni, hogy egy póló hozott össze a pasimmal! Csináltassatok ti is pólót magatoknak, hátha megkapjátok ti is mellé a hercegeteket vagy hercegnőtöket. 😉