Székhelyszolgáltatás a kiegyensúlyozott lelki békéért

A férjemmel nagyon igyekszünk odafigyelni, hogy a gyerekek és a mindennapi gondok mellett ne felejtsünk el megmaradni férjnek és feleségnek. Éppen ezért kitaláltuk, hogy minden második péntek a miénk, akkor a gyerekek mennek aludni valamelyik nagyszülőhöz, így tényleg csak magunkra koncentrálhatunk. A program változni szokott, van, hogy moziba megyünk, ha vetítenek valami érdekeset, de van, hogy színházba, ha előre tudunk jegyet venni valamelyik színdarabra. Nekem ez a kedvenc programom, de érthető okokból ez szokott lenni a legkevésbé gyakori. Illetve ezek a programok mellett van még egy lehetőség, amivel viszonylag gyakran szoktunk operálni, ez pedig a kedvenc éttermünk a szomszéd városban. Nagyon népszerű a hely, ami nem is csoda. Itt házias jellegű ételeket lehet kapni, semmi puccos dolgot. Még üdítők sincsenek, csak a tulaj által készített szörpöket lehet kapni legfeljebb, vagy a helyi borászat borait lehet még fogyasztani a vacsora mellé. A férjemmel azért szeretjük annyira ezt a helyet, mert a nagymamáink főztjére emlékeztet az ízvilág, így igazi nosztalgia étteremnek is lehet a helyet nevezni. Az ott dolgozók már név szerint ismernek minket, annyiszor jártunk az étteremben. De egyszerűen nem lehet megunni. Az étteremben aztán egy finom vacsora fölött fel szokott merülni mindenféle téma. Múlt héten szóba került a vállalkozásunk, amint hamarosan el szeretnénk indítani remélve, hogy egyszer majd a teljes megélhetésünket biztosítani fogja. A cégalapításnak nagyon bonyolult a menete, főleg, ha valaki nem feltétlen ért hozzá. Nekünk is majdnem beletört a bicskánk.

A férjem ennek kapcsán mondta el, hogy rátalált egy szerinte nagyon hasznos oldalra, ami biztosan a hasznunkra lehet, és szeretne nekem egy kicsit erről bővebben mesélni. Mondtam neki, hogy persze, kíváncsian hallgatom. Elmondta, hogy amikor az interneten rákeresett az egyéni vállalkozás székhely kifejezésre, mert kíváncsi volt valamire ezzel kapcsolatban, akkor bukkant rá a szekhelyszolgaltatas24.hu – ra. Valószínűleg az arcomra volt írva, hogy nem igazán tudom, miről van szó, úgyhogy a férjem bele is kezdett a mesélésbe. Elmondta, hogy ha már itt járt, akkor elolvasta, mit jelent a székhelyszolgáltatás, mert korábban ő sem találkozott ezzel a dologgal. Olvasta, hogy a székhelyszolgáltatást nyújtó cég tulajdonképpen egy csomó terhet levesz a vállalatok válláról, és magára veszi azt. A honlapon olvasta, hogy ezt a szolgáltatást általában nagyvállalatok szokták igénybe venni, ahol nagyon nagy az adminisztrációs teher. Ebből kifolyólag az adminisztrációra külön embereket kell felvenni, és ez nyilván egy csomó plusz költséget jelent a béren kívül is, nem beszélve az állandó felelősségről. Ha valaki a székhelyszolgáltatást választja, mindezek alól mentesül, és cserébe egy professzionális ügyintézést kap.

Nem csak a nagyvállalatoknak, hanem az egyéni vállalkozóknak is hasznos lehet igénybe venni a székhelyszolgáltatást, ahogy a férjem olvasta a szekhelyszolgaltats24.hu oldalán. Ugyanis az egyéni vállalkozók gyakran beleesnek abba a hibába, hogy a költséghatékonyság érdekében minden feladatot magukra vállalnak, ami persze érthető. Az ember egy új vállalkozás indításakor igyekszik minden forintot megfogni, mert ez nem egy olcsó dolog sajnos. De hát valamit valamiért. Eleinte ez még nem is olyan nagy dolog, azonban ahogy nő a vállalkozás és egyre több az ügyfél, úgy válik egyre valószínűbbé, hogy előbb vagy utóbb az ember feje fölött össze fognak csapni a hullámok. Jobb esetben egy kis késéssel, de lehet követni az elvégzendő feladatokat, azonban legrosszabb esetben egyszerre zuhan a nyakunkba egy csomó feladat, és azt se fogjuk tudni, hol kezdjünk neki az egésznek. Látta a férjem, hogy ezen a ponton kicsit megijedtem nem csak attól, amit mesél, hanem szinte a vállalkozás elindításában is megremegett a hitem, de kérte, hogy nyugodjak meg, és engedjem, hogy tovább meséljen. Így hát úgy is tettem.

A férjem olvasta a szekhelyszolgaltatas24.hu oldalán, hogy a cég által nyújtott szolgáltatás abszolút nem kerül sokba. A budapesti székhelyszolgáltatás 6 hónapra 29 900 Ft + ÁFA, az újlengyeli, ami iparűzési adó mentes, az pedig 39 900 Ft + ÁFÁ – ba kerül. Írják is az oldalon, hogy nem több, mint egy átlagos villanyszámla egy hónapra lebontva, így igazán nem nagy pénz a lelki békénkért cserébe. Ezért a pénzért kapunk egy virtuális ügyintézőt, akinek hála, nekünk nem kell az adminisztrációval szenvedni, csak az üzletre kell koncentrálni.

Itt egy kicsit félbeszakítottam a férjem monológját, és megkérdeztem, hogy valóban jól hallottam – e, hogy van egy olyan település hazánkban, ahol nem kell iparűzési adót fizetni. Mondta, hogy ez tényleg igaz, ez a település pedig Újlengyel, ami Pest megyében, Dabas járásban található. Teljesen megdöbbentem, mert nem gondoltam, hogy a mai világban, ahol az ember sokszor azt érzi, hogy a sokadik réteg bőrt is lehúzzák róla anyagilag, van egy olyan hely, ahol nem kell iparűzési adót fizetni. Már pedig létezik ilyen ma is szerencsére. Ez egy dinamikusan fejlődő település az adómentességnek hála, ami nem csoda, mert emiatt számos nagy cég választotta már Újlengyelt székhelyéül, például a CIB Bank vagy a Morgan Stanley. Ez amellett, hogy nyilván nem kell adót fizetnünk, számos más előnnyel is jár. Ahogy a korábban a férjem említette, nem kell adminisztrációt fenntartani, ami az embert egy csomó költségtől megkíméli. Ebből következik az is, hogy nem kell irodát bérelnünk, ami szintén egy nagyon jó lehetőség a spórolásra. A küldeményeinket pontosan átveszik, és nekünk emellett nem kell a postán való sorbanállást elszenvednünk. Amiatt sem kell aggódnunk, hogy esetleg a levelünk elkallódik valahol. Hiszen ahogy a székhelyszolgáltatás munkatársai átveszik a leveleket, hozzá kell tenni, hogy hivatalos postai meghatalmazással, azok rögtön iktatásra kerülnek. Ezek után el lesz küldve nekünk először elektronikusan, majd postai úton is. Így aztán tényleg semmi miatt nem kell aggódnunk. Mondtam is a férjemnek, hogy Újlengyelt el tudom képzelni egyéni vállalkozás székhelyként.

További fontos dolog, ahogy a férjem az oldalon olvasta, hogy olyan dolgokra is odafigyel helyettünk a cég, amire mi alapvetően sok esetben is nem gondolnánk. Apróságnak tűnik, de a valóságban nem az, hogy a cég székhelyét cégtáblával kell megjelölni. Tudható az is, hogy sok esetben a cégbíróság akár emiatt is kezdeményezhet törlési eljárást. Mindez elég ijesztően hangzott nekem is, így már egyre inkább egyetértettem a férjemmel abban, hogy nekünk szükség van erre a székhelyszolgáltatásra. Hiszen annyi apróság van, amin el lehet csúszni. Miért ne fizessünk egy kicsit többet, és cserébe elkerüljük a folyamatos idegeskedést? Én, aki mindig annak voltam a híve, hogy próbáljuk megfogni a pénzt ott, ahol lehet, most az egyszer beláttam, hogy van abban ráció, amit a férjem nekem felvázolt. Jobban belegondolva, én sem teljesítek túl jól nyomás alatt, úgyhogy ott, a nosztalgia étteremben meg is beszéltük, hogy a következő hét elején felhívjuk a szekhelyszolgaltatas24.hu – t, és igénybe vesszük a szolgáltatásaikat.

egyéni vállalkozás székhely