Otthon is éttermi esztétika

Akárhányszor étteremben töltök el egy-egy étkezést, mindig alaposan szemügyre veszem a különböző felszereléseket. Értem ezalatt a bútorokat. Egy ilyen környezetnek elengedhetetlen elemei – tulajdonképpen ezek azok, amik megadják a hely hangulatát, atmoszféráját. Szívesebben töltök el több időt egy kellemes, igényes helyen. Aztán a terítőket, szalvétákat nézem meg. Fontosnak tartom, hogy a terítő tiszta legyen, a szalvéta pedig kellően vastag. Az apró részletek harmóniája teszi teljessé a képet, ezért szeretem, ha a szalvéta illik az étterem színvilágához. Aztán természetesen az evőeszközök, tányérok következnek. Ezekből mostanában inspirációt gyűjtöttem, hiszen nekem is mindenfélét be kell szereznem az új konyhámba.

Az az igazság, hogy számomra a legkényesebb pont az a pohár kérdése, mert már traumám van a különféle benzinkutakon és gyorséttermekben szerzett kuponos poharaktól, melyeket apukám gyűjtött össze nagy lelkesen az évek során. Szerettem volna, hogy passzoljanak egymáshoz a részletek.

Ezzel a szándékkal irányultan találtam rá a hunniakristaly.hu oldalára. Az összes elképzelhető konyhai kiegészítő megtalálható náluk, magas minőségben és letisztult stílusban. Végül az egész pohár készletünket innen szereztem be! Elképesztően nagy a választék, legyen szó vízről, sörről, borról, a megfelelő forma biztosan szerepel a kínálatukban.

Egyrészt azért fogott meg a felhozatal, mert alapvetően éttermek, hotelek, kávéházak részére találták ki, meg persze nekem, aki mindezen helyek megszállottja. Az oldal kis leírása az üvegről szintén felkeltette az érdeklődésemet: ezáltal úgy éreztem, közelebb tudok kerülni a tárgyakhoz. Ez most lehet furán hangzik, de hadd legyen az embernek kattja! Például nem is tudtam, hogy az üveg újrahasznosítható, melyet új üveg készítéséhez fel lehet használni. Az első üveg poharakat üvegfúvással készítették, de manapság ez a folyamat természetesen már automatizált, így az izzó olvadékot azonnal a kívánt pohár formává lehet alakítani. Szóval, a Hunnia Kristály népszerű termékei közé ezen üvegpoharak is hozzátartoznak. A repertoárban megtalálható az alapterítéshez szükséges pohár készlet és extra bárhoz, forró italokhoz tartozó poharak is.

A legklasszikusabb vizes pohár gyanánt egyszerű hordó formájú darabokat választottam. A vásárlás rendkívül egyszerű. Könnyedén beállítható, hogy pontosan hány darabot szeretnénk rendelni az adott áruból. A raktár kapacitásának adatait készséggel közzéteszik, így azon sem kell aggódni, hogy vajon hozzáférünk-e ahhoz a mennyiséghez, amennyit elképzeltünk. A poharak űrmértékét is feltüntetik, ami egyáltalán nem elengedhetetlen szempont egy ivó funkciót betöltő eszköznél. Ami még bizalomgerjesztőbbé teszi a Hunnia Kristály termékét, az nem más, hogy olaszországi üveggyárban készítik el. A poharakra öt év pótlási garancia érvényes!

Az oldalon “összeállíthatunk” magunknak egy kívánságlistát, így nem kell rögtön hirtelen millió terméket a kosárba tenni, hanem már egy leszűkített válogatásból tudjuk meghozni a végleges döntéseket. Nem is gondoltam volna, de végül megtaláltam mindazt, ami az elképzeléseimnek tökéletesen megfelel.

pohár

A sörös pohár egy kardinális kérdés volt, mert szerettem volna, ha üdítők kitöltésére is alkalmas, ha ne adj isten nagyobb vendégséget tartanék, de egységes terítékkel várnám a vendégeket. A vizes poharakhoz szuperül illő ívelt sörös poharak elnyerték a tetszésemet, és még a gyűjtő, 12 darabos csomagolása is kielégítette az igényeimet. Egyszerű, de nagyszerű választás. Egyébként a szállítás díja látható egyaránt a termékeknél, mely egyáltalán nem jelent magas költséget.

Továbbá elengedhetetlen volt még a boros pohár, illetve a rövides pohár. Habár kifejezetten pálinkás poharakat is be lehet tőlük szerezni, én inkább egy univerzálisabb formát álmodtam meg, melyet szintén bármilyen röviditalhoz elő lehet venni. Természetesen ez a vágyam is célra talált a Hunnia Kristály oldalán. Borospohárból meg annyi fajta, méret és űrmérték tartalmú található meg a kínálatban, hogy nehéz nem elveszni benne, de ezen paraméterek megadásával már nem olyan bonyolult választani.

Több különleges forma, kialakítás is helyet kap a termékek között: pezsgős, koktélos poharak, melyeket biztosan tőlük fogok megrendelni. A többi vásárlói véleménnyel tudok igazából egyetérteni. Profi ügyfélszolgálat, gyors, precíz kiszállítás, megfelelő csomagolás, szuper és minőségi termékek. Ez a Hunnia Kristály webáruház, mely poharai már konyhám büszke díszei – és akár simán lehetnének egy étteremé is.