Nehéz megtalálni a megfelelő méretű szekrényt

Néhány évvel ezelőtt úgy döntöttünk a férjemmel, hogy felújítjuk a fürdőszobánkat. Amikor beköltöztünk a jelenlegi házunkba, nem volt túl sok pénzünk , ezért csak a legszükségesebb helyiségeket újítottuk fel, amikről azt gondoltuk, hogy prioritást élveznek. A fürdő nem volt ezek között, hiszen annak a feladatnak megfelelt, amire az emberek használják, viszont régebbi típusú volt, ami nem igazán az én stílusom. Azonban ahogy teltek az évek, és kezdtünk pénzt is megtakarítani, eljött a folyamatos felújítások ideje, ezek között is utolsó volt a fürdőszoba. Ehhez hozzájárult az is, hogy elvégeztem egy kozmetikus – sminkes képzést, és eldöntöttem, hogy megnyitom a saját szalonomat, mert sosem szerettem másoknak dolgozni. Szerettem volna a magam ura lenni, és csak saját magamért és a férjemért dolgozni. Szerencsére a férjem is támogatott ebben a dologban, mint szinte minden másban, így belevetettem magam a dolgok közepébe.

Mielőtt belekezdtünk a felújításba, elmentünk a kedvenc nosztalgia éttermünkbe, hogy átbeszéljük pontosan, mit is szeretnénk. Ennek az étteremnek az a különlegessége, hogy csak olyan ételek közül lehet válogatni, ami a mai felnőtteknek a gyerekkorukat idézi. Én pont ezért szeretek nagyon idejárni, mert olyan érzés, mint amikor a nagymamámnál ebédeltem iskola után délutánonként. A férjemnek is pont ugyanez volt a véleménye, így ha feldobtam ezt az ötletet, sosem kellett sokat győzködnöm, hogy ebben a nosztalgia étteremben vacsorázzunk. Nekünk egyébként is a legjobb, legmélyebb beszélgetéseink mindig vacsora mellett zajlanak le, így ez volt a tökéletes környezet, hogy mindent átbeszéljünk a fürdőszoba felújítással kapcsolatban.

Miután megtárgyaltuk a főbb dolgokat, pl. a színeket, rátértünk a részletekre. Szerencsére az előbb említettek tekintetében nem voltak nagy viták közöttünk, amin bevallom, meg is lepődtem. Ugyanis legtöbbször nagyon különbözőek a véleményeink a dolgokkal kapcsolatban. De voltak dolgok, amikhez nagyon ragaszkodtam, és nem szerettem volna engedni belőlük. Nekem példának okáért a fürdőszoba tükrös szekrény felszerelésével lesz az igazi. Ráadásul az sem mindegy, hogy ezek a szekrények milyenek, mert esetünkben elég sok feltételnek kellett megfelelniük. A férjemnek fontos volt, hogy akkora méretűek legyenek, hogy neki is jusson hely, mert állítása szerint elege van abból, hogy az én holmijaim az övéit mindig kiszorítják valami periférikus helyre.

Sajnos ezzel kapcsolatban igaza van, bármennyire is szeretném, hogy ne legyen, de hát nem tudok mit tenni, szakmai ártalom a rengeteg kozmetikum. Ugyanis, mielőtt bevezetek egy új terméket a szalonomban a vendégeim számára, szeretem először magamon kipróbálni, hogy biztos megfelelő lesz – e. Többször bebizonyosodott, hogy ez a jó módszer, mert ha magamon nem teszteltem volna ezeket először, akkor bizony néhányszor besültem volna a vendégeim előtt. El lehet képzelni, hogy nekem a fürdőszobában több szekrényre van szükségem, mert egyszerűen mindig gyarapodik a gyűjteményem. Mivel nem tudtam pontosan, hogy milyen szempontokat kell figyelembe venni egy ilyen eszköz kiválasztásakor, a 21. századi ember legjobb barátjához, az internethez fordultam segítségért.

Találtam is egy olyan oldalt, ahol meglepően sok jó tippet olvashattam. Az első dolog, amit megtudtam, az az volt, hogy a fürdőszobák tekintetében is van egy uralkodó divat, mint minden más esetben. Viszont az is megfigyelhető, hogy ezek nem változnak olyan gyors ütemben, mint más területek, valószínűleg azért, mert az ember azért nem újítja fel a fürdőszobáját évente, kétévente, hanem viszonylag hosszútávra szól egy ilyen projekt. Azt is írta az oldal, hogy érdemes úgy felújítani ezt a helyiséget, hogy azért a lakás többi részéhez stílusban passzoljon, hogy ne keltsen nagyon elütő hatást. Például ha valaki a vintage stílust kedveli, és ilyen a háza / lakása is, nem érdemes modern stílusú helyiséget kialakítani, mert nem lesz egységes az összkép.

Mielőtt az ember eldönti, hogy milyen szekrényt szeretne a fürdőszobájába, egy sor kérdésen át kell menni, és azokat eldönteni, ugyanis ezek is befolyásolják a választást. Elsősorban a legfontosabb szempont a fürdőhelyiség mérete. Ha kicsi helyiséggel rendelkezünk, érdemes olyan darabokat választani, amik falra szerelhetőek, ezzel is lehet helyet spórolni. Ilyen téren édesanyám nagy hibát követett el, amikor ők újították fel édesapámmal a fürdőjüket. Ugyanis volt egy fürdőszoba szekrény, amit már korábban kinézett magának, mert nagyon szép darab volt, és szerette volna mindenképpen, ha az kerül majd be a helyiségbe a felújítás után. Igen ám, de ezzel az volt a baj, hogy álló szekrény, és bár valóban nagyon mutatós bútor volt, nagyon sok helyet foglalt el az alapvetően pici helyen. Ennek ellenére anyukám nem tágított, apukám pedig nem akart vele veszekedni, ezért belement a dologba. Bár nagyon tetszett neki a szekrény, azt mondta nekem így utólag, hogyha visszacsinálhatná, akkor nem ilyen döntést hozna. Ugyanis nem szabad elhanyagolni azt, ahogyan kinéz az adott szekrény, de a praktikumot sem lehet figyelmen kívül hagyni teljesen. Ők is sokkal jobban jártak volna, ha egy olyan szekrényt választanak, amit falra lehet szerelni.

Az én választásom egy olyan fürdőszoba szekrényre esett, ami esetében a mosdó és a szekrény egyben kapható. Ez azért előnyös, mert a vízvezeték csöveit eltakarja a szekrény, így nem lesznek szem előtt, ami valljuk be, esztétikai szempontból nem utolsó dolog. Olvastam a weboldalon egy nagyon érdekes dolgot, ami hazánkban még nem annyira terjedt el. Ez pedig az volt, amikor egy lenyitható ajtóra van szerelve a szennyeskosár, így el van rejtve szem előtt. Engem személy szerint mindig nagyon idegesített a fürdőszobában tornyosuló sok szennyes, így ebből a szempontból nagyon is tetszett a dolog. Nem is értem, itthon miért nem terjedt el ez a dolog jobban, amikor nagyon praktikus, és sokat tud segíteni az összképen is! Vannak még álló szekrények is, amik szintén nagyon esztétikusak tudnak lenni, mint ahogy édesanyám példájában említettem, ezeket viszont sokszor falhoz kell rögzíteni, mert keskenyek és így nem állnak olyan biztos lábakon. Gondolkoztam, hogy nem ártana egy ilyen darab a fürdőnkbe, hogy tárolhassam valahol a kisebb kozmetikumaim, illetve a parfümöket.

Mivel sok olyan dolgot olvastam a weboldalon, ami nagyon tetszett, úgy döntöttem, hogy megmutatom a férjemnek is, hátha merít jó ötleteket onnan ő is. Azt mondta, hogy rá fog nézni, és ez engem nagyon meglepett, mert szinte soha senkitől nem fogad el tanácsot, mindig a saját feje után megy. Hadd ne mondjam, ebből már volt több konfliktusunk is. De szerencsére ez esetben nem így történt, és azt mondta, hogy ő is nagyon hasznosnak találta ezt az oldalt, és már tudja, hogy milyen fürdőszoba szekrényt szeretne. Szerencsére sikerült megegyeznünk és egy olyan fürdőt kialakítanunk, ami mindkettőnknek tetszik, és mindkettőnk dolgai kényelmesen elférnek.