Napelemekről társalogni egy étteremben

Egy étteremben ücsörögve egy jó ebéd mellett nagyon sok mindenről lehet beszélgetni. Időjárásról, munkáról, politikáról, de még praktikus és innovatív témákról is. A legjobb barátnőmmel sajnos a kapcsolatunk távolsági, hiszen ő külföldön dolgozik, míg én itthon maradtam, azonban amikor hazalátogat, akkor mindig bőven van mit bepótolnunk. De ilyen esemény sajnos csak egy-két alkalommal van egy évben, tehát a kettőnk kommunikációjának jó része az interneten keresztül zajlik. A személyes kontaktust természetesen nem pótolja, de ez nem jelenti azt, hogy ne tudnánk bármit megbeszélni, sőt segíteni egymásnak, még akár olyan helyzetekben is, amikor a napelem pályázatok magánszemélyeknek 2019 érdekelt engem. Sajnos nem vagyok valami penge az internetes keresgélésben, szemben vele, aki bármit megtalál pillanatok alatt.

Régi nagy vágyam, hogy egyszer az én házamon is lehessen napelem rendszer, és ebben a férjem is maximálisan támogat (merne másképp tenni, hihi), viszont sajnos az a helyzet, hogy sosem voltunk abban a helyzetben, hogy megengedhettük magunknak az építtetését. Szomorú voltam, amikor megszüntették a lakossági napelem pályázatot, amivel vissza nem térítendő támogatást lehetett igényelni, de ez van, már kár ezen bánkódni. Nem tudom, hogy hogyan vagy miért, de a barátnőmnek is szóba hoztam ezt az egészet, valószínűleg az egyik hosszú, éjszakába nyúló chatelésünk alkalmával, ő pedig emlékezett rá. Ezt onnan tudom, hogy nem sokkal később egy napelem pályázatok magánszemélyeknek 2019 témájú oldal linkjével, és azt mondta, hogy talán ez lehet a megoldás a gondjaimra!

napelem pályázatok magánszemélyeknek 2019

Meg kell mondanom, amikor beléptem az ajánlott weboldalra, amit egy napelemes rendszerek tervezésével és kivitelezésével foglalkozó cég üzemeltet, igazán meglepődtem. A korábbi kutatásaim során nemigen találkoztam ennyire látványos és informatív webhellyel, és mindamellett, hogy magukról a napelemekről is rengeteg mindent megtudtam a cikkekből, még a napelem pályázatok magánszemélyeknek 2019 kapcsán is hihetetlenül fontos és lényeges dolgokat tudtam meg! Például azt, hogy jelenleg is van valami ilyesmi, de államilag támogatott, kamatmentes hitel formájában. Vagyis az MNB által kibocsájtott 0%-os hitel napelemes célokra azért nagy segítség, mert így előre megkaphatja az ember a szükséges pénzt, a futamidőt pedig akár 20 évre is kitolhatja. mindössze 10% önerővel kell rendelkezni, a többit pedig a Nemzeti Bank adja, a hosszú lejárati idő pedig az alacsony törlesztőrészletet szavatolja.

Azon kívül, hogy ez az ajánlott cég megcsinál mindent az utolsó csavarig, még az ügyintézésben is folyamatosan az ügyfél segítségére vannak. Nem is tudom, hogy létezik-e még egy ilyen ebben az országban! Ha bármilyen gond, probléma, kérdés felmerül, hozzájuk bátran lehet fordulni, hiszen abszolút profik, számtalanszor végigcsinálták már az egész procedúrát. Mindezeken túl a kivitelezést követően az utógondozást is magukra vállalják, vagyis ellenőrzik és karban tartják az általuk épített napelemes rendszereket. A garanciáról ne is beszéljünk, hiszen még pluszban ők is vállalnak a gyári garancián kívül, szóval duplán biztosítva van a munkájuk minősége! Azt hiszem, nem túlzás azt állítani, hogy teljesen levett a lábamról ez a cég, egyértelmű volt, hogy ha úgy vagyunk vele, hogy készen állunk, akkor csak és kizárólag tőlük fogunk árajánlatot kérni!