Évfordulós vacsorán a hajtómű olajokról beszéltünk

A vőlegényemmel nemrég ünnepeltük a megismerkedésünk 5. évfordulóját, így azt gondoltuk, megadjuk a módját. A kedvenc éttermünkbe mentünk, aminek az a különlegessége, hogy csak és kizárólag házias ételeket lehet kapni, ami engem személy szerint a nagymamám konyhájára emlékeztet. Szerencsére a vőlegényem is nagyon szereti a házias ízeket, hiszen ezeken nevelkedett. Én is szeretek főzni, és kísérletezgetni is, aminek ő nagyon örül. Fontos szempont volt neki a párválasztáskor is, hogy a kiszemeltje tudjon főzni. Ezzel az esetemben nem is volt probléma.

A vacsora alatt szóba került az új autónk, amit nemrég vettünk közösen. Az igazat megvallva nem is új, mert használtan vettük, de mi annak tekintjük. Elmondta a vőlegényem, hogy szükség van a hajtómű olaj cseréjére. Azt mondta, hogy mivel a kicsi kocsink nem egy mai darab, lassan esedékes a váltóban kicserélni az olajat. Néztem rá, mint borjú az új kapura, hogy erre ugyan mi szükség van. Mentségemre szóljon, hogy fogalmam sincs a legtöbb műszaki dologról, de hát mindenkinek vannak hiányosságai. Felvilágosított, erre az olajra azért van szükség, mert ez tartja karban a váltót. A régi típusú autók esetében kb. 200 000 000 km – enként szükséges ennek a cseréje, hogy rendesen működjön a váltó. A mai modernebb autókat már úgy alakítják ki, hogy nem szükséges az olaj cseréje, egy életre vannak tervezve.

Azt is megtudtam, hogy a vőlegényem talált egy olyan weboldalt, ahol kiélheti a szenvedélyét az autós alkatrészek iránt. Azt mondta, hogy rengeteg hajtómű olaj között tud válogatni, amik különböző áron vannak, és hogy ez mekkora örömöt okoz neki. Meregettem csak rá a szemeimet, hogy ennek mégis hogy lehet örülni, nem értettem, hogy egy embert hogy csigázhat fel ennyire egy olajwebshop. De hát mindig is csodabogár volt a fiú, ezt tudtam is róla. Legalább születésnapi vagy karácsonyi ajándékon nem kell majd sokat törnöm a fejemet.

Sokak számára nem ez lehet a legromantikusabb téma a világon, ami egy évfordulós vacsorán szóba jöhet, de mi ilyenek vagyunk. Sosem voltunk átlagos pár, és a vőlegényemmel együtt a szenvedélye is az életem részét képezi, így ezzel együtt kell elfogadnom.